Wat ik doe & niet

 

Plus Afstelling

Een degelijke afstelling is de sleutel tot een droomgitaar. Ze kan van een kneusje een knaller maken, van een kluns een heuse klapper. Elke gitaar, al komt ze recht uit de winkel, is ermee gebaat. Of ze nu 200 euro heeft gekost, of 4.000.

Twijfels? Lees er gerust de klantencommentaren op na.

Meer dan vijfentwintig jaar na de oprichting van Marcus Guitars & Basses is onze afstelling een begrip. Ze haalt uit elke bas of gitaar het beste naar boven.

  • Reinigen en inoliën van de hals, regelen van de halskromming
  • Een poetsbeurt voor de frets
  • Hoogte en intonatie van de brugzadels
  • Diepte, breedte en helling van de topkamgroeven
  • Hoogte van de pickups

Al deze ingrediënten samen, perfect op elkaar afgeregeld, zorgen niet alleen voor een optimale bespeelbaarheid, maar ook voor langere sustain, een klank met meer diepte, en een onberispelijke tuning.

Plus Reparatie

Bij Marcus Guitars & Basses kun je terecht voor herstellingen van diverse aard en uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Falende elektronica aanpakken is een courante vraag, net als frets vlakken of vervangen, of het lijmen van een gebroken hals-kopverbinding. Ook vele andere defecten kunnen perfect worden gerepareerd.

Barst voor reparatie door Marcus

Barst voor

Barst na reparatie door Marcus

Barst na

Plus Customizing

Klanten hebben soms vreemde wensen. Van een reisgitaar met basallures tot een gepimpte kora, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel gevraagd. In de loop der jaren werden in mijn atelier dan ook veel opmerkelijke verbouwingen gerealiseerd. Samen bekijken we of ook jouw maf idee misschien levensvatbaar is.

Cutaway aangebracht door Marcus

De bliksemgitaar van D. Renson had vroeger geen cutaway

Twee extra frets geplaatst door Marcus

L. Van Acker vroeg en kreeg 2 extra frets

Plus Onderdelen en accessoires

Van een simpel schroefje of knopje tot een vervangbrug, stemmechanieken, pickups en zo meer. Veel kans dat ik heb wat je zoekt of het snel in huis kan hebben. Soms moet je zelf aan de slag en elders bestellen, maar ook dan adviseer ik je graag bij je keuze.

Minus red Spuitwerk

Aangezien spuitwerk een vak apart is én streng gereglementeerd (milieuwetgeving), doet Marcus Guitars & Basses dit al jaren niet meer zelf. Twee alternatieven – maar je kunt uiteraard ook voor iets anders gaan:

De Nederlandse firma Autoschade Bosselaar heeft jarenlange ervaring met muziekinstrumenten. De broertjes Bosselaar spelen zelf gitaar en weten dus wat ze doen. Te vinden nabij Middelburg.

In Sint-Niklaas kun je desgewenst bij Garage Meul terecht.