Blog

 

Op mijn Engelstalige pagina www.UnderstandingGuitars.com help ik jou (maar ook gitaristen en bassisten wereldwijd) om op het internet feiten van fictie te scheiden. Hoezo?

Wie ooit al een instrument door mij heeft laten afstellen, weet dat ik graag toelicht wat ik zal doen en waarom. Daarbij stoot ik wel eens op hardnekkige misverstanden, die leven onder een deel van de gitaristen en bassisten. Dat hoeft geen verwondering te wekken, want een mens haalt tegenwoordig veel van zijn informatie van het net. Daar ligt inderdaad veel nuttige kennis voor het grijpen, maar je vindt er ook baarlijke nonsens – en het verschil is niet altijd gemakkelijk te zien. Geregeld doen richtlijnen die ik aantref op fora, maar ook op websites die betrouwbaar zouden moeten zijn (van de fabrikanten zelf, bij voorbeeld), mij als bouwer de wenkbrauwen fronsen.

En daar wou ik dus iets aan doen. Concreet: samen met jullie de onzin verslaan.

Let's beat the baloney together

Ik dacht: laten we ons eigen denkwerk doen, en zogenaamde zekerheden in vraag durven stellen – want het vraagteken is het intelligentste onderdeel van elke taal!

Dare to question

De nonsens van het net halen lukt natuurlijk niet, maar we kunnen er wel iets tegenover stellen. Geen vermomde meningen, maar échte feiten. Logisch verklaard, wetenschappelijk gefundeerd.

Allen dus naar www.UnderstandingGuitars.com, en de bijhorende Facebookpagina!

 

(Door grote drukte in het atelier verschijnen er al een tijdje geen nieuwe artikels meer, maar geen nood: de belangrijkste informatie staat er al. Als je alle posts hebt doorgenomen, heb je een goeie basiskennis van gitaarafstelling en ben je uitstekend voorbereid om je volgend instrument te gaan kopen.)