Pers

NOODHULP

Het overkwam Hooverphonic. Je hebt een uitverkochte tour langs Vlaamse zalen en op het podium klinkt de akoestische gitaar plots heel erg vals. Tot overmaat van ramp hapert het ingebouwde versterkingselement van de reservegitaar. Nee toch?
Tijdens de rush repair blijkt de ingebouwde elektronica van de spare redelijk gigantisch te zijn, en het gat dat daarvoor werd gemaakt is véél te groot voor de nieuwe spullen. Dan krab je je wel even op het hoofd.
Uiteindelijk gaat er een lichtje branden: je haalt alles uit elkaar en laat de nieuwe elektronica (met een paar vers verzonnen trucjes) gewoon IN de oude belanden.
Ja, zo kan het dus ook. Maar liever niet te vaak.
INTERVIEW
Het Laatste Nieuws, 5-7 april 2023

Paniek in concertzaal De Casino! Het optreden van de Finse death-metalgroep Ensiferum leek kort voor aanvang de mist in te zullen gaan. De redding was letterlijk nabij.
INTERVIEW

Ontdek hier een andere kant van de gitaarbouwer. Jeugdboek Haas Halfweg en het Boek van Alles is er in twee talen.
INTERVIEW
september-oktober-november 2013

Een interview met bouwer Marc Terreur (verschenen in nr. 3 van het tijdschrift Folk, 2013).
BESPREKING
maart-april 2005

Lees hier een integrale bespreking van de Marcus SST Nuvola (GitaarPlus, 2005).

Enkele uittreksels:

  • “Marc heeft in de afgelopen tien jaar getoond dat hij een vlekkeloze gitaar kan bouwen. Voeg daar jouw unieke fantasieën aan toe, en je krijgt een droominstrument. Michele Cordaro (opdrachtgever en eigenaar van de geteste gitaar – noot Marcus) is daarvan overtuigd en ik ook.”
  • “De voordelen van een professionele handbouw gitaar zijn in de meeste gevallen jouw eigen specificaties, maar tegen een iets sterkere prijs. In dit geval is zelfs het laatste meer dan acceptabel.”
  • “Dat hij daar zijn hele ziel en hebben in legt (in het bouwen – noot Marcus), zie je aan zijn doordachte creaties.”
  • En een korte uitweiding over de Marcus 7-snarige bas (zie ook verder): “Het is niet niks een 7-snarige basgitaar als eerste object te bouwen. Het is een waanzinnige prestatie als zo’n model twaalf jaar later nog steeds ongemodificeerd bespeelbaar is.”
BESPREKING
november 1999

Gitarist (1999) over de Marcus Unicorn  viersnarige bas:

  • “(…) klank en sustain zijn goed.”
  • “De balans van de bas is optimaal.”
  • “(…) zonder uitzondering kwaliteitsbassen.”
BESPREKING
juli 1994

Gitarist (1994) over de Marcus 7:

  • “De basgitaar is uitstekend gebouwd (…), de afwerking is schitterend, de klank is uitstekend en de volumebalans tussen de snaren is goed.”
  • “Een uitbreiding van het basvocabulair.”
  • “Marc Terreur is een bouwer die voor alle mogelijkheden en wensen openstaat en levert de Marcus ook als vier-, vijf- or zessnarig model, gefret of fretloos, links- of rechtshandig. Of laat een model naar eigen ontwerp bouwen… kwaliteit krijg je.”
Share by: