You

 

Jean-Marie Aerts (TC Matic, JMX, producer…):

“Marc, thanks for the service, well done!”
(Jean was a bit reluctant to let me dress the frets of his lifetime companion, but turned out quite pleased.)

Alex Callier (Hooverphonic, producer…):

“I’m super proud of the two basses I ordered, because they came out so fantastic! They sound perfect, the playability is incomparable, and last but not least: they look amazing… This is really what I wanted, I’m more than impressed!” (see photo section)

Luc Van Acker (producer, solo-artiest, Arbeid Adelt!, Shriekback!, Ministry, Revolting Cocks…):

“The guitar is great!! Thank you!”
(after modifying his Traveler Guitar – you can see a picture here, if you scroll down to “Customizing”)

Philippe Robberecht:
“I’m SO glad you managed to get this one right!! Really. Yesterday I used it in concert, it sounded amazing and it played super smooth! Well done!”
(no more action problems with his new acoustic Guild)

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.201.94.72 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
69 entries.
Niki De Prijcker from Sint-Niklaas wrote on 4 January 2022
Mega content van de bas!!! Echt een plezier! Een tijdje geleden nog iets gaan inspelen in de studio met een geweldig gebalanceerd geluid in alle frequenties. Geen enkele noot die te luid of te stil klinkt. Perfect.
Admin Reply by: Marcus
Niki (bassist bij o.a. Eli Goffa) was in de wolken nadat ik de frets van zijn vijfsnarige Jazz Bass had gevlakt—en ook de afstelling viel in de smaak.
Piet Andries wrote on 15 December 2021
Nog bedankt voor het geraffineerde werk aan de gitaren. Ze voelen helemaal als een tweede huid nu. De vooruitgang is manifest. Graag tot een volgende.
Joris 'Guitars' Van Daele from Sint-Niklaas wrote on 31 July 2021
Gitaar speelt geweldig Marc! Kan me heel goed vinden in de actie/hoogte en kwam zelfs nergens buzz tegen (wat ervoor net een bijenkorf was 😁). Zéér tevreden met de setup, bedankt 😊!!!
Johan Laforce from Brugge wrote on 9 June 2021
Beste Marc,
Ben heel erg tevreden over de upgrade van de G&L LB100 bas. De verbeteringen zijn alles wat ik gehoopt had: mooie karaktervolle toon, goeie cleane articulatie en alle bijgeluiden door interferentie zijn volledig verdwenen. Nu hoor ik tonen die me doen denken aan de bas van Leland Sklar en Scott Devine, en dit zelfs op mijn mindere versterker. Mijn pedaaltjes reageren ook beter op de gegenereerde tonen. Zelfs mijn auto begon erdoor beter te rijden en de muziek op de radio klonk beter (of zo leek het mij toch na het spelen van de bas).
Steven De Prins from Clinge wrote on 14 November 2020
Hey Marc, wou even laten weten dat de Fender speelt en klinkt als een pareltje! Nog eens bedankt voor het goede werk!
Gert Van Grembergen from Sleidinge wrote on 2 August 2020
Marc, de bassen klinken echt goed: voller, en beter gedefinieerd. Top! Ik sta ervan te kijken. De actie is iets hoger dan ik gewend was maar valt zeer goed mee... bedankt!
Arnout Staessens wrote on 10 March 2020
Zo goed klinken! Die strat neck sound is 'spot on' en ook de HOOP is geweldig, pure 'Sultans of Swing'. Ik merk ook een gigantisch verschil door de shielding moet ik zeggen, véél stiller dan voorheen. Heb nog een beetje gefoefeld met de pickup hoogte en balans maar ik ben echt mega tevreden.
Super hard bedankt voor het fijne werk alweer.
Admin Reply by: Marcus
Arnout wou een Strat-pickup in de nekpositie van zijn '52 Telecaster Relic. En kon ik zijn driestandenschakelaar zo bedraden dat de pickups samen 'half-out-of-phase' zouden zijn? Ja dus. Resultaat: een middenstand die sterk lijkt op standen 2 en 4 van een Stratocaster. Terzelfder tijd heel grondige shielding aangebracht, want dit beestje bromde nogal.
Mario Severi wrote on 23 December 2019
De gitaar is super en kan met gemak naast mijn high end gitaren staan. Voor het eerst heb ik de snaren naderhand wat hoger gelegd, niet te geloven hoe laag de actie kan nu, zelfs voor mij te laag, nooit gedacht dat dat zou kunnen gebeuren ?. Het is nu een genot om op de gitaar te spelen. Onvoorstelbaar hoe een goedkope Epiphone werd omgetoverd naar een gitaar die aanvoelt alsof ze uit één of andere Custom Shop komt. En eigenlijk komt ze nu uit een custom shop ?.
Gisteren heb ik er ook andere elementen ingezet, de originele bleven me te donker en muddy klinken. Er zitten nu Amber 'Spirit of 59' in, een PAF-style pickup. Ik geloof mijn oren niet, de klank is nu mee op niveau. Een gitaar om duimen en vingers van af te likken.
Ongetwijfeld tot de volgende !
Admin Reply by: Marcus
Een beetje hoger gaat zelfs een nog betere klank opleveren, Mario. Het was eigenlijk met wat tegenzin dat ik zo laag was gegaan (omdat ik wist dat je een lage actie verkiest). Dus top! Heel blij trouwens met al je bevindingen. Succes ermee!
Peter Snauwaert wrote on 24 September 2019
Een tijd geleden heb je een Strat van me gedaan en je zei dit zou wel es je beste Strat ooit kunnen zijn. Nu, ik heb die niet bespeeld sindsdien tot deze week op een repetitie. WoW, je zou wel es gelijk kunnen krijgen en hebben ! Groeten en bedankt voor je passie !
Mario wrote on 24 July 2019
Even wat feedback over beide gitaren die je onder handen genomen hebt.
Het is een verademing dat de nut en frets van beide gitaren nu perfect zijn. Geen losse snaren meer die buzzen, en ook geen “dode plekken” meer als ik een snaar optrek. Super !!
Zoals afgesproken had je de snaren iets hoger gelegd dan ik gewoon was (maar minder hoog dan je normaal gedaan zou hebben). Nu, dat was toch iets teveel gewenning gevraagd: na een paar dagen proberen, heb ik de snaren toch weer wat lager gelegd. Maar doordat de frets nu perfect liggen, krijg ik de snaren belachelijk laag gelegd en blijft de fret buzz binnen de perken van wat ik acceptabel vind.
Dit is wat ik gehoopt had en ook gekregen heb ?. Beide gitaren spelen nu super vlot, zelfs met de 11-52 snaren er op, met een heel lage actie en zonder de vervelende “dode plekken” die er eerst inzaten. Super tevreden van je werk.
Bruno Beyls from Ternat wrote on 21 July 2019
Hallo Marcus, nog even bedankt voor het werk aan beide gitaren. Money well spent ! - Ik leerde meer over gitaren dan in de laatste 15 jaar en van 2 middelmatige gitaren heb je 2 universele stage-animals gemaakt. Heel custom - heel pro en toegankelijk voor een amateur als ik.
Admin Reply by: Marcus
Bedankt voor het compliment, Bart! Mensen tevreden en zelfs gelukkig kunnen maken is een van de mooiste aspecten aan mijn job.
Geert De Cocker wrote on 30 April 2019
Bij deze laat ik even weten dat beide gitaren echt heel veel beter spelen.
Super tevreden over jouw werk, heel erg bedankt.
Admin Reply by: Marcus
Ik heb er mijn werk aan gehad, Geert! Maar het resultaat mocht er wezen, vond ik ook. Veel plezier ermee!
Jan De Schrijver wrote on 31 January 2019
Mijn dank is GROOT voor de herstelling en onderhoud van m'n Stingray: speelt en klinkt weer totaal fenomenaal. Gisteren eerste keer gerepeteerd met de Musicman en de medemuzikanten smolten weg van de sound... instant DE sound die we zochten!
Nog eens zooo ontzettend hard bedankt, dit maakt een muzikant gelukkig!
Ward Vermeiren wrote on 29 November 2018
Beste Marc,
Even laten weten super tevreden te zijn met de gitaren, vooral de '67 Strat dan... Wat een droom om te bespelen is dit geworden!! Tx!
Steven Mervielde wrote on 9 November 2018
Met de Pedulla is het geweldig goed. De bas speelt echt weer als vanouds, nog beter zelfs.
De snaren zijn ook super. Een zeer tof gevoel om te spelen.
Het resultaat is dus geweldig, na alle hoofdbrekens en frustraties 🙂
Admin Reply by: Marcus
Een 1994 Pedulla Thunderbolt met povere afstelling en serieus mismeesterde elektronica kwam uiteindelijk weer helemaal goed! En die zwarte DR snaren vielen ook zeer in de smaak.
Frank De Blieck from Hoboken wrote on 26 July 2018
Dag Marc, daarnet thuisgekomen met mijn Duesenberg:
1'ste vaststelling: waar is al die ruis naartoe??? (een klein beetje 'restruis' maar da's muggenzifterij). Mogelijk door verlagen van pickup ofzo?
2'de vaststelling: de toon over het hele fretboard is ongelofelijk verbeterd en helderder! Ook de sustain is een héél pak langer.
3'de vaststelling: ik ben 'Sultans of swing' aan het leren, waarbij ik vrij veel moeilijkheden had om de barré’s te verschuiven. Nu is het plots alsof ik 4 weken aan een stuk 2 uur per dag geoefend heb en ze vanzelf schuiven! Ook gewone slides gaan nu super vlot.
Ik ben er zeker van dat het vlakken van de frets met deze hittegolf een zweterige karwei was…. maar wat een resultaat!
Kortom : HARTELIJK BEDANKT voor al je fijne werk Marc.
Groetjes, Frank
Admin Reply by: Marcus
Of je nu een doorgewinterd gitarist bent of eerder nog beginnend: iedereen is gebaat bij een instrument dat àànmoedigt i.p.v. te ontmoedigen! Graag gedaan, Frank. En succes.
Michel wrote on 18 April 2018
Dag Marc
Nog even een bedankje voor de Music Man. Dik getest en klinkt geweldig. Puik werk!
Peter Baart from Peter Baart wrote on 27 October 2017
Hey Marc,
Nog eens bedankt voor het SUPER PROFESSIONELE werk!
Die is dus beter dan dat ik die ooit nieuw gehad heb, echt super.
Wat een speelgemak; voor alle stijlen, en drop D ook goe...
Admin Reply by: Marcus
(De bespeelbaarheid van een early 90s Music Man Stingray met serieuze nekproblemen is duidelijk helemaal goed gekomen.)
Philip Hermans wrote on 22 October 2017
De gitaar is top.
Admin Reply by: Marcus
(Een Gibson L5 uit 1973 had nood aan wat goede zorgen: elektronica onder handen genomen, nieuwe frets, een optimale afstelling.)
Patrick wrote on 28 March 2017
Mijn Stratocaster die je onlangs onderhanden genomen hebt, de Strat die gevallen was en lichte ontstemmingssymptomen had?
Tot nu toe is alles oké en zijn die ontstemmingsverschijnselen niet meer opgedoken. Verder is de afstelling zeer goed gebeurd, want de klank vanaf de 12'de fret is veel beter dan voorheen!
René Van Kerckhoven wrote on 7 October 2016
Hello Marc,
Bij deze wil ik je nog bedanken voor het mooie werk dat je een tijd terug geleverd hebt door een Fishman brug te plaatsen op mijn rode Strat.
Hierdoor krijg ik de perfecte sound voor de ritmegitaar in onze Shadows covergroepen "Back in Time" en "Shadowlight". Vele Shadowsfans vragen zich af hoe we aan deze sound komen, helder als een belletje en zonder agressie.
Groetjes,
René
Thomas from Dendermonde wrote on 22 September 2016
Hallo Marc,
Wou je via deze weg even bedanken voor het werk dat je hebt verricht aan mijn gitaren. Dankzij het fretwerk en het verhogen van de brug klinkt en voelt mijn archtop als nieuw. De "Rivera" zat al een paar jaar in de koffer stof te verzamelen, toch kon ik het niet over mijn hart krijgen hem te verkopen. Door andere pots te monteren en nieuwe setup is het alsof ik op een ander instrument speel: meer volume, sustain, en de scherpe sound is eruit.
Groeten,
Thomas
Sam Meireson from Lokeren wrote on 29 August 2016
Hey Marc,
Bedankt voor de schitterende afstelling van mijn Gibson ES335.
Het verschil is verbazingwekkend! Ook bedankt voor de uitleg.
Tot bij de volgende servicebeurt!
grt
Sam
Steve Gillespie from Oostende wrote on 3 August 2016
Now I know why you get paid for this stuff. It isn't perfect, but it's a lot better with a neck adjustment (as best as I can do it); raising the bridge saddles helped with the added buzz. Keep me on the waiting list though. I'd rather you have a look at it anyway when you get the chance. Thanks a whole bunch for the help.
Admin Reply by: Marcus
(Steve deed het zelf, na hulp via e-mail!)

Oorspronkelijke mail van Steve: "Got a real nice sounding short scale Squier PJ in the mail this morning. Normally I would never ever ever never buy a guitar/bass sight unseen, but it was only 300 and it got really good reviews. It does sound good. No problems there. There's some fret buzz, but a cheap guitar without fret buzz is like a Belgian summer without rain haha it just doesn't happen. The buzz doesn't seem to appear too much in my recordings so it's a bit of a non issue. What is an issue however is I can't get the E string to intonate properly.
As per your tutorials I intonate it at the twelfth fret and open. Everything seems perfect, but everything from frets 1 - 11 is slightly sharp. The sharpness becomes less and less severe until I get to twelve where it disappears. This is a nut issue isn't it?"

Dit was mijn antwoord: "It seems my posts effectively help people to better understand guitars: you’re right, it sounds like a nut problem. Open strings too high above the 1st fret > pitch too high. The effect slowly diminishes when you move away from the nut. Still, there’s one question: is it really the nut that’s too high, or does the neck have too much upbow? (this too results in high strings in the first positions) Then people tend to lower the bridge and get fret buzz, especially in the upper regions.
If upbow is the source of the problem, you should straighten the neck and raise the bridge saddles a bit. That way, you might (perhaps) get rid of the buzz as well. You could try this yourself.
Hope you can resolve the issue. If not, you’re still on my waiting list 😉 And I DO hope I can soon get some improvement with that waiting time!"
Thomas Valgaerts wrote on 13 May 2016
Marc, nog eens merci om mijn Tele in orde te zetten. Ze is precies een andere en betere gitaar geworden. Voor het werk dat jij levert vind ik de prijs ook niet overdreven!
Marc De Weyer from Herentals wrote on 5 April 2016
Hoi Marcus, nog eens merci voor het rechten van mijn Fender Custom Shop JB hals! Top werk!
Grtz
Marc
Admin Reply by: Marcus
(Deze bas had al jaren een extreem holle hals die niet meer bij te stellen was, en niemand leek hier iets aan te willen of kunnen doen. Het was ook niet simpel, in de praktijk, maar al bij al hebben enkele klemmen, matig verwarmen, en een likje olie het probleem opgelost. Ik geniet er zelf van als zoiets lukt! Het is trouwens een zalige bas geworden.)
Steve Gillespie from Oostende wrote on 19 December 2015
Just spent the last hour annoying the customers at Key Music. The moment I took the guitar out of the case the guy said, "That's the guitar Marc made. I saw it on Facebook. Awesome!" I really couldn't be more pleased. Thanks again for the great work.
Grtz
Steve
PS: Tried Hughes & Kettner, Blackstar, Marshall and Engl... just cool. Really classic rock sound out of the bridge and the neck is PURE blues.
Hans Begyn from Hoboken wrote on 25 November 2015
Awel, awel... Mijnen Epiphone is precies n'en echten Gibson 🙂 Even vergeleken qua klank, en ik hoor eigenlijk geen verschil. De echte Gibson is wel degelijker afgewerkt, vooral zit daar alles muurvast op. Maar: me very happy, want de klank is heel warm, evenwichtig en met bijzonder veel definitie in het hoog, zelfs bij hoge volumes. Het "ding" doet meer dan ik ooit hoopte dat het zou doen en is perfect inzetbaar, wat daarvoor niet haalbaar was. Nogmaals mijn dank voor de snelle en zeer efficiënte interventie. Men zegge het voort...
PS: Heb van bij mijn thuiskomst tot een stuk in de nacht gespeeld, en zelfs ons madam zei dat mijn kasplant beestig goed klonk, echt jazzy. Vanmorgen dan opnieuw gespeeld, vanaf half acht tot nu 🙂 🙂 🙂 🙂
Admin Reply by: Marcus
(met extra laag afgestelde Gibson pickups, een vlakbeurt van de frets, en een correct bijgestelde trussrod, kwam deze Epiphone 175 eindelijk helemaal tot leven - zonder de vreemde bijgeluiden die Hans daarvoor danig op de zenuwen hadden gewerkt)
Dirk Van der Linden from Eksaarde wrote on 5 November 2015
Hey Marc,
Hoe je het doet weet ik niet.. Verscheidene archtops ben ik je komen brengen en zoals steeds zijn ze wonderbaarlijk subliem afgesteld!... Idem wat electronica betreft....
Ben blij je gevonden te hebben!
Dirk
Filip Verneert (jazzgitarist - leraar jazzgitaar - directeur Muziekmozaïek) wrote on 1 November 2015
Ik ben al de hele dag aan 't spelen en... het bevalt me prima! Ik heb het gevoel dat ze gemakkelijker speelt dan daarvoor, en ze klinkt overal even goed, dus thx!
Admin Reply by: Marcus
(na een val en daaropvolgende poging tot herstelling elders, was zijn Gibson ES 175 niet meer wat het moest zijn)
Jan Roelkens (Savalas) wrote on 1 November 2015
De Strat heeft zich uitstekend gehouden tijdens het optreden: hij is uiterst stemvast, maar vooral, hij klinkt gewéldig. Hij klonk ervoor al niet mis, maar nu is het echt een killer. Hij speelt zeer lekker, actie is perfect, heeft veel meer sustain dan vooraf, en ook de tone is er nog op vooruit gegaan: kortom, ik ben zeer tevreden. Ik heb tussen de nummers nog hier en daar een beetje bijgestemd, maar het ging telkens over fracties.
Probleem: nu valt mijn Tele natuurlijk – zowel letterlijk als figuurlijk – uit de toon, zoals jij voorspeld had.
Hans Begyn wrote on 1 November 2015
Thuisgekomen, versterker aangezet, en meteen beide gitaren uitgeprobeerd. Klinken allebei beestig goed. Het "zingen" in bepaalde posities is totaal verdwenen. Blijkbaar heb je op je eigen, rustige manier weer eens "getoverd". Klank en bespeelbaarheid zijn zoals nooit tevoren: gewoon perfect! Twee gitaren, welke vroeger veroordeeld waren tot "een leven in de kist", zijn terug ten volle inzetbaar. Met name de Yamaha SF1000 heeft me serieus verbaasd. Zonder overdrijven: het ding klinkt beter dan toen ik ze oorspronkelijk in mijn bezit kreeg, toch weer zo'n 47 jaar geleden. Het Stratmodel met de EMG's klinkt veel "opener", transparanter, wat duidelijk bewijst dat een correcte hoogte van de elementen toch wel héél belangrijk is! Me happy! 🙂
Admin Reply by: Marcus
(Zelfs gitaren met actieve, laagmagnetische EMG's - waarvan de fabrikant aanraadt ze dicht bij de snaren te plaatsen - kunnen gebaat zijn bij een lagere stand, zo bleek onomstotelijk bij deze afstelbeurt)
Christof Claes wrote on 1 November 2015
Kort maar krachtig: what a guitar! Ik ben nog nooit zo fantastisch verrast geweest. Ze is/klinkt zooo schoon. Nen dikke merci!
Admin Reply by: Marcus
(reactie na het krijgen van een straf trouwcadeau - zie fotosectie)
Guy Van Nieuwenhove wrote on 1 November 2015
Bedankt om m’n Ibanez 7-string in orde te brengen. Het speelcomfort is super. Ook de klank is verbeterd. De noten klinken nu zeer zuiver en helder wat echt heel goed is. Ook zijn de noten op verschillende plaatsen op de hals in de juiste stemming waardoor onze akkoorden overal goed klinken.
Jan Van den Berghe wrote on 1 November 2015
Hey Marc, de Hoyer 12-string klinkt fantastisch op mijn Deluxe! Geen feedback, zelfs niet als ik hem (te) luid zet, en de klank is enorm goed, dus ben ik heel content!
Admin Reply by: Marcus
(Elvis P speelde al op dergelijk type gitaar, ze kon dus niet echt slecht zijn 🙂 Bij dit tweedehands exemplaar ontbrak een brugzadel en was een algemene afstelling aan de orde)
Emmanuel Vangoidsenhoven wrote on 1 November 2015
Beste Marc, dank u voor het warm en vriendelijk onthaal en het werk aan mijn gitaren. Toen ik thuis kwam heb ik vanzelfsprekend onmiddellijk de Stratocaster met de Fishman VMV Powerbridge uitgetest. De volumeknop en de toonregelaar maken een enorm verschil. Nu nog even bekijken hoe de gitaar klinkt in het samenspel met de andere muzikanten (met of zonder Boss akoestische simulator).
Mijn andere Stratocasters klinken fantastisch, en spelen vlot en zeer aangenaam. De afstelling is perfect.
Karel Boelaerts wrote on 1 November 2015
Iedereen was na de repetitie gisteren mijn Bigsby kotsbeu. Ik heb de hele avond te pas en te onpas getremolo'ed . Getest en helemaal goedgekeurd, ik ben er superblij mee. Ook onze bassist is onder de indruk: nu je zijn bas onder handen hebt genomen, vindt hij hem beter dan nieuw.
Helmuth Cap wrote on 1 November 2015
Wat een wereld van verschil! Speelt soepeler en klinkt STUKKEN beter dan ervoor! Die valse noten zijn er uit, de sustain blijft wanneer ik dicht bij de body speel. Bedankt voor de goeie service!
Mike Caulier wrote on 1 November 2015
Mijn gitaar is nog nooit zo goed geweest. Ik moet veel minder effecten gebruiken om tot eenzelfde resultaat te komen. Nu heb ik (zelfs zonder effecten) een héééééél mooie klank. Ongewenste feedback is verdwenen. Je hebt hier zeker een prima job geleverd. Een echte aanrader voor andere gitaristen!
Michele Cordaro wrote on 1 November 2015
Twee weken nadat ik mijn nieuwe Marcus heb afgehaald, wil ik je feliciteren met je prima job. Reden: ik kan er niet afblijven! Als Strat fan van het eerste uur (ik heb er nu vier) kan ik maar één ding zeggen: deze is zonder enige twijfel mijn beste. De afwerking is vlekkeloos, de frets liggen perfect, de lak is een blinkende spiegel, zij speelt als gesmolten boter en heeft een unieke klank. Ik raad je bij elke gitarist aan!
Admin Reply by: Marcus
(over zijn Marcus Strat-kloon in Alfa Romeo-kleur 'Azurro Nuvola Pearl' - zie fotosectie)
Patrick De Bock wrote on 1 November 2015
Een tijdje geleden kwam ik m’n Telecaster Custom afhalen. Je stelde ze af en keek de elektronica na. Daar ben ik zwaar tevreden over. Vakwerk voor een eerlijke prijs: het is fijn dat nog eens mee te maken. Nog veel succes gewenst!
Edwin Declerck wrote on 1 November 2015
Ik heb een Lakland 55-02 waarop ik eindeloos probeerde dezelfde lage actie te krijgen als op mijn Ken Smith Design. Hopeloos gewoon, ik heb werkelijk alles geprobeerd.
Ten einde raad ben ik van Menen naar Sint-Niklaas gereden, en hier kwam de raad en de kennis van de echte gitaarbouwer naar boven. Marc Terreur heeft mijn Lakland op punt gezet! Superlage actie (zonder buzz) en de bas speelt bijna even lekker als mijn KSD. Bij deze: bedankt Marc!!
Een aanrader voor iedereen!
Admin Reply by: Marcus
(bericht op www.basgitaarforum.nl, na een fret nivellering en volledige afstelling)
Steven De Cleer wrote on 1 November 2015
Ik ben net terug van een eerste dag studio. Mijn Musicman klinkt geweldig man. Speelt supergoed! Grolt en ronkt als een wild beest. Nice job. Puur vakmanschap!
Jim Lewis wrote on 1 November 2015
The twins arrived a couple of days ago. My girlfriend says I'm like a kid at Christmas! I even forgot to send you an e-mail, I was too excited! The guitars are perfect. I can't express how grateful I am that you made them for me. I always had a passion for Flying V's (I own several, as you know) but you have made my boldest dreams come true. Without a doubt, my friend, you are a true professional and I thank you again!
Admin Reply by: Marcus
(ook in Chicago kennen ze inmiddels de reputatie van Marcus gitaren - zie fotosectie)
Gert De Groot wrote on 1 November 2015
ZWARE KLACHTEN: mijn lief is de inboedel aan 't verkopen en gaat weer thuis wonen; op mijn werk bellen ze waar ik in godsnaam blijf en ikzelf zit met wallen onder mijn ogen en gigantisch veel PIJN in mijn vingertoppen en polsen.
Serieus nu: na een weekje met de nieuwe gitaar ben ik erg enthousiast. Ze ziet er niet alleen goed uit, ze speelt én klinkt nog fantastisch ook. Ik hoef echt niks anders meer, mijn Jackson heb ik intussen al met pensioen gestuurd.
Kijk, toen ik in het begin van ons gitaar-avontuur de enthousiaste commentaren van je vorige klanten las, dacht ik iets in de trant van: "yeah right, dat zal ook wel met een fikse korrel zout te nemen zijn." Achteraf denk ik er anders over: ze hebben niks overdreven. Ik ben er zelfs heilig van overtuigd dat dit de laatste elektrische gitaar is die ik me ooit zal aanschaffen. Reden: ik kan toch niks beters vinden...
Admin Reply by: Marcus
(over zijn olijfhouten Marcus 7-snarige gitaar - zie fotosectie)
Davy De Sterck wrote on 1 November 2015
Echt waar, ik vreesde dat ik mijn gitaar in de vuilnisbak kon gooien. Toen ik je adres vond, kreeg ik terug een beetje hoop (al dacht ik dat ze nooit meer dezelfde zou zijn).
Niets was minder waar, het resultaat was gewoon verbluffend! Van de breuk was niets meer te zien, en ook de typische diepe cherry rode kleur was intact. Bovendien is de afstelling beter dan ooit! Marcus Guitars & Basses is een echte aanrader voor wie in hetzelfde schuitje zit...
Admin Reply by: Marcus
(gevallen Gibson SG met volledig afgebroken elektronica-compartiment)
Patrick Erauw wrote on 1 November 2015
Wat een genot om op die ouwe bas te spelen. Prachtwerk van u! Het is ongelooflijk. Eindelijk kan ik dat ding dat ik al 15 jaar meesleep als huiskamerbas eens in goede technische staat live gaan gebruiken. Eindelijk kan ik zonder remming de lage noten aanslaan zonder mij op voorhand al in te houden 'want dat gaat hier seffens kletteren'.
Ik wist wel dat ik ooit eens een gitaarbouwer zou tegenkomen die zijn neus niet ophaalt voor de algemene staat van een bas waar ik mee kom aandragen maar die gewoon heel gericht, efficiënt en proper zich op het probleem focust en daar een technisch hoogstaande oplossing aan geeft + rijkelijk duidelijke achtergronduitleg. Meermaals dank!
Nu weet ik dat al mijn andere troetels eindelijk een goede verzorger gevonden hebben.
Wesley Ferket wrote on 1 November 2015
Mijn gitaar speelt echt fantastisch!!!! Ik denk dat die nog nooit zo goed afgesteld is geweest! Zijn prijs volledig waard!!! Ongelofelijk bedankt...
Erwin Heiser wrote on 1 November 2015
Hi Marc. Ik wou gewoon even zeggen dat ik dik tevreden ben met mijn Strat, de klank is meer dan in orde. Als je er gewoon op WIL spelen, dan weet je dat je een fijn instrument in handen hebt.
Dominic Heynderickx wrote on 1 November 2015
Deze bas moet effectief bespeeld worden met een versterkervolume van 10+ en da's ook wat ik heb gedaan! Ampegje van 350 Watt + dit monster = Hell On Earth...
Het geluid is M-A-G-N-I-F-I-E-K en ik vermoed dat dat 18 volt circuit er voor iets tussen zit. Ik was vroeger weg van Music Man omdat ze die echte bas-knor hebben: laag, compact én clean, zonder het modderige van sommige andere bassen. Vergeet nu maar MM, ik neem gewoon jouw basgitaar en speel ze (qua geluid zéker) gewoon onder tafel.
Van de EMG pickups wist ik dat een goede zaak had gedaan, dank zij jouw commentaren ivm geluidskeuze/muziekstijl/.... Maar de combinatie van de EMG CS-serie met dat 18 volt circuit en de toonregeling van het EMG BTC System, daarvan had ik niet kunnen dromen.
Ik moest zeker van mijn bandmakkers zeggen dat de basgitaar een prachtig design en magnifieke afwerking heeft, om nog niet te spreken van het geluid. Zeker het blauwe LED'je is een killer. Ik heb veel complimenten gekregen gisteren, tijdens mijn eerste repetitie met de nieuwe bas, en dit dankzij jou. Vergeet de 'gewone' basgitaar die je in elke muziekwinkel vindt, geef mij maar een degelijke Marcus: waar voor je geld, en je krijgt er gratis goede, nuttige raad bij. Daar kunnen ze in bepaalde muziekwinkels een puntje aan zuigen...
Kortom, een megabas waar mijn andere bassen gerust jaloers op mogen zijn!
Admin Reply by: Marcus
(over zijn nieuwe Marcus 6-snarige bas - zie fotosectie)
Dominic Heynderickx wrote on 1 November 2015
Mag ik je bedanken voor het fixen van mijn bas? Dankzij jou heb ik weer zin gekregen in het bespelen van een gewone 4-string, naast een 5 of m’n Marcus 6. Ik kan nu echt elk soort klank eruit krijgen door de toon-electronica te verdraaien, van P-bass tot Jazz Bass, tot de heavy metal growl à la Jason Newstedt, en met het extra kappeke erover kan ik zelfs het geluid van een akoestische bas uit mijn versterker toveren.
Dominic Heynderickx wrote on 1 November 2015
Effe een klein berichtje dat de Spector magnifiek is. Dank je om van een bas waarop ik minder graag speelde (of beter gezegd: kon spelen), een bas te maken die als tweede hoofdbas dient.
Admin Reply by: Marcus
(na het fretten van een oorspronkelijk fretloze bas)
Serge Maes wrote on 1 November 2015
Ik liet een paar weken geleden mijn Gibson Les Paul Custom bij je afstellen. In alle drukte ben ik er nog niet aan toegekomen om je te laten weten wat ik er van vind, bij deze...
Ik ben er alleszins heel tevreden mee. De actie zit juist goed hoewel het op een manier "vreemd" is om geen dode punten meer tegen te komen op de hals. Bijna "too good to be true" zou je kunnen zeggen. Wat me verder is opgevallen is dat de gitaar veel helderder en directer lijkt te klinken dan voorheen, is dit mogelijk? Ik veronderstel door de vervangen elektronica?
Anyway, je mag alleszins nog gitaren van me verwachten om af te stellen, en wanneer de setup van gitaren in een gesprek ter sprake komt zal in één adem Marcus Guitars meeklinken!
Christian Michel wrote on 1 November 2015
Dag Marcus, allereerst gefeliciteerd om je afgeleverde werk. Je hebt deze Gibson omgetoverd tot een echt rockbeest, daar kan de firma Gibson een puntje aan zuigen!! Ik kan zelfs geen dode plek meer vinden op de toets + de flink toegenomen sustain + het veel gemakkelijker maken van akkoordgrepen...
De gitaar blijft ook zeer goed op toon en de wraparound bridge is voortreffelijk gemonteerd, ik kan niet anders dan chapeau zeggen. Zoals jij zijn er veel gitaartechnici te weinig!
Mijn potentiometers maakten flink wat kabaal voor je interventie, nu gaan ze als vanzelf!! Om kort te zijn, ik heb mijn gitaartechnieker gevonden. Heb wel wat overdreven met spelen de laatste 2 dagen, ik zit met 2 bloedblaren, maar zoals ze zeggen: no pain no gain.
Koen Podevyn wrote on 1 November 2015
Amper bespeeld., mijn ESP Custom MX250 Explorer. Wat een monster moest zijn klonk als een versleten, mishandeld kreng. Na een mislukte poging om ze af te stellen (door een gitaarbouwer in de buurt van mijn woonplaats) en enig ge-google ben ik uiteindelijk bij jou terecht gekomen. De reviews die ik las waren veelbelovend en overtuigden mij ervan om een afspraak te maken. Bij het afleveren en een eerste snelle inspectie kwamen we tot dezelfde conclusie: “onbespeelbaar”!! Na een grondige bespreking van de nodige ingrepen en mijn wensen (vooral lage actie, zonder gekletter) werd ik gerustgesteld dat dit alles in orde zou komen.
Bij afhaling bleek direct dat je al mijn verwachtingen ingelost had. Hals afgesteld, superlage actie (en zonder gekletter!!!), intonatie geregeld, toetsen en fretten opgekuist, nieuw setje snaren… Na thuiskomst, met 2 weken kerstvakantie voor de boeg: ingeplugd, getest en goed bevonden! Conclusie: mijn ESP Custom is eindelijk wat ze moet zijn, nl. een MONSTER. Met dank aan het vakmanschap en de liefde voor gitaren van Marc!
Guy Puylaert wrote on 1 November 2015
Ik heb zojuist mijn gitaar eens getest, en ik moet zeggen dat ik ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER tevreden ben!
Nu klinkt mijn Stratje zoals ze eigenlijk al lang had moeten klinken, blijkbaar veel meer sustain (?) kan dat?
Volgens mij klinkt ze "helemaal" veel beter, ik snap het niet goed, heeft dit te maken met de topkam te verlagen of wat ???
In alle geval ik ben WREED content en zal zeer zeker reclame voor u maken...
Dirk Renson wrote on 1 November 2015
WHAAAAAAAAMHIEEEEEEOOOOOIIEN!!!!!!!!!!!!
Admin Reply by: Marcus
(gevraagd naar de klank van zijn Marcus handgebouwde Michael Schenker Flying V kopie - zie fotosectie)
Dirk Sebregts wrote on 1 November 2015
Nog eens bedankt voor het perfect afstellen van mijn gitaar. Sustain is er nu wel 🙂
Ligging van de snaren is optimaal. Ze is nu echt nieuw.
Admin Reply by: Marcus
(deze Gibson was een mooie illustratie van hoe ook een splinternieuwe gitaar vaak niet het onderste uit de kan weet te halen)
Bastiaan Stoop wrote on 1 November 2015
De gitaar ziet er goed uit, speelt goed en klinkt ook super. Ze heeft een warme diepe sound met heldere hoge tonen, zowel single-coil als humbucked.
Mijn Fender klinkt maar scherp in vergelijking met deze. Na het eerste optreden ermee vroegen verschillende geïnteresseerden me van welk merk ze was en waar ik ze had gekocht...? Bij wijze van stom toeval past ze ook nog in een Les Paul hardcase. Kortom ik ben er heel gelukkig mee! Nogmaals bedankt!
Admin Reply by: Marcus
(over de gitaar die we samen gebouwd hebben naar zijn eigen ontwerp - zie fotosectie)
Tim Van Autgaerden wrote on 1 November 2015
Mijn wereld stortte in toen mijn Yamaha semi-akoestische gitaar van haar statief viel: 2 grote barsten in de lengte van de hals! In de winkel waar ik mijn gitaar had gekocht, wisten ze er geen raad mee maar ze gaven me wel jouw adres door. Toen je me vertelde dat dit een ongewone, zeer gecompliceerde breuk was, kreeg ik het helemaal - zeker omdat je eraan toevoegde dat de sporen van de breuk nooit helemaal zouden verdwijnen.
Wanneer ik enige tijd later mijn gitaar kwam ophalen, geloofde ik mijn ogen niet, want er was NIETS meer van te zien. Op de koop toe had je de halskromming bijgesteld waardoor ze handiger speelde en nog beter aanvoelde.
Nogmaals bedankt Marc, voor al je tijd en moeite. Ik ben je eeuwig dankbaar !
Joris Van Daele wrote on 1 November 2015
Prachtig werk, Marcus! Ben zeer tevreden met de afstellingen! De gitaar speelt lekker vlot en voelt in zijn geheel "strak" aan. Ik weet alvast waar ik de volgende keer mijn herstellingen moet laten uitvoeren! Bedankt!
Stefan Vandevenne wrote on 1 November 2015
Dag Marc. Nu ik mijn "nieuwe" Jazz bas in alle rust en op mijn gemak heb kunnen bespelen, wil ik je nog eens bedanken voor het geweldige werk wat je eraan gedaan hebt. Ze klinkt en speelt gewoonweg fantastisch. Het beste instrument dat ik ooit al in mijn handen heb mogen nemen. Met het uitzicht van de bas ben ik ook zeer happy. Uiterst verzorgd en secuur werk. Ik stelde het ook zeer op prijs dat je tijdens de werkzaamheden mij regelmatig op te hoogte bracht van de gang van zaken en dat je steeds vroeg hoe ik het wou. Nog eens bedankt. Ik ga jou aanbevelen in mijn kennissenkring.
Admin Reply by: Marcus
(reactie na een grondige make-over...)
Roel Van de Wygaert wrote on 1 November 2015
Eerste impressies zijn zeer goed: hals speelt makkelijk en zonder dode spots, hoog komt er nu opeens mooi uit. De klank van de bas is heel erg veranderd, met mooi hoog en zuiver diepe bas, en veel meer dynamiek. Ook slappen klinkt leuk...
Koen Van Peteghem wrote on 1 November 2015
Je hebt mijn Domenico Fischetti archtop fantastisch gerestaureerd! De nek voelt heel solide en de gitaar ontstemt amper. De actie en de frets zijn ook perfect. Naar mijn smaak klinkt ze geweldig. Door de dikte van de hals is het wel hard werken om erop te spelen. Ondertussen heb ik al nieuwe dimensies in vinger-, hand- en armpijnen ontdekt, maar ik kan het toch niet laten om er zo goed als alle dagen aan te plukken en te strummen. Zoals je voorspeld had beleef ik veel plezier aan die gitaar. Hartelijk bedankt.
Freddy Van Puymbroeck wrote on 1 November 2015
Beste Marc, ik kan niet anders zeggen dan dat je een superjob hebt gedaan, mijn Taylor is veranderd van ergerlijk naar een absolute droomgitaar om op te spelen. Nu pas hoor ik hoe goed deze gitaar klinkt. Ze was dan ook erg beroerd afgesteld wat je toch niet zou verwachten als je koopt bij een topwinkel in Nederland. Hiermee heb je voor mij bewezen dat de slogan 'ALS HET ECHT GOED MOET ZIJN, HEB JE MARCUS NODIG' zeker geen loze kreet is. Geweldig gedaan en zijn geld meer dan waard, als er iets is met mijn gitaren weet ik je te vinden.
Philippe Van Rompaey wrote on 1 November 2015
Twee weekjes verstreken sinds ik mijn ES-175 bij jou binnenbracht om af te stellen. Uitgebreid getest en bespeeld ondertussen, en ik heb echt een andere feel op mijn gitaar. Vandaag terug aan de Jazz Academie begonnen. Ik heb mijn gitaar eens aan mijn gitaarleraar gegeven en hij bevestigde wat ik reeds had gevoeld. Super afgesteld! Merci.
Jean-Pierre Van Rumste wrote on 1 November 2015
Ik kan kort zijn: fantastisch! Voor mij is dit een "dream come true" - en werkelijk zowat een natte droom. Dit is waar ik al die jaren naar gezocht heb: eindeloze, gecontroleerde sustain. Het mysterie van de voor mij legendarische Fripp-sound is bij deze opgehelderd. Ook voor de rest: alles prima, fantastisch werk. Een zeer tevreden klant dus.
Admin Reply by: Marcus
(na het inbouwen van een Fernandes Sustainer Kit FSK-101 in zijn Godin)
Christian Vermeire wrote on 1 November 2015
Marc, ik wilde je nog eens bedanken voor het fantastische werk dat je hebt verricht aan mijn Yamaha Pacifica. Ze klinkt en speelt ongelofelijk goed en is als nieuw voor mij!! Hartelijk bedankt.
Joost Vlasschaert wrote on 1 November 2015
Ik heb vandaag mijn eerste repetitie met de Tokai gehad, en ik ben heel tevreden. De gitaar speelt perfect nu, en ook de setup van de pickups is een hele verbetering. Bedankt voor het prima werk, ik kom zeker nog met meer gitaren langs!
Admin Reply by: Marcus
(ik heb het al dikwijls gezegd: een simpele afstelling kan wonderen doen)